4 Mayıs 2009 Pazartesi

katkat kadife

KATMER BÖREK MALZEMELER: -1su bardağı süt -1çay bardağı sıvıyağ -1 yumurta akı içine sarısı üstüne -1paket kuru toz maya -tuz ve şeker -yarım paket margarin yada aynı ölçüde tereyağ aldığı kadar un ve iç malzemesi(kavrulmuş soğanlı kıyma,peynirli maydonozlu harç,sosis kaşar rvs...nasıl istersen) YAPILIŞI: maya ılık süt ve az su ilavesi ile eritilir,sıvıyağ,şeker,tuz,yumurta akı ve un iyice yoğrulur ve ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur elde edilir.hamur 8 parçaya bölünür her parça tabak büyüklüğünde açılıp aralarına erimiş margarin sürülür ve üst üste konur en üsttekine yağ sürülmez açması zorlaşmasın diye.daha sonra merdane ile açarak büyültün hazır yufkadan daha küçük boyda açın ve üçgen kesip (sigara böreği gibi)geniş tarafına harcınızı koyup sarın,yumurta sarısı sürüp arzuya göre susam çörek otu serpip pişirin.arasına yağ sürüldüğü için kat kat oluyor ama ben birde kırıp ikiye bölünmüş halini resimlemedim üzgünüm unuttum.)bidahayaparsam ikiye bölüp resimlerm::)bu böreği yemek bloglarından birinde görüp tarifini almıştım fi tarihinde:))ama adını sanını unuttum ben icat etmedim yani affetsin beni.tarifin sahibine sevgiler ve hepinize. canlar.
Posted by Picasa

21 yorum:

Unknown dedi ki...

Canımmmmm ellerine sağlık harika ol
muş çörekler kocaman öpüyorum mutlu
haftalar...

Pembe Tatlar dedi ki...

Ellerine sağlık nefis gözüküyor...

made in funda dedi ki...

mmm tam benlik poğaçalar varmış burada.ellerine sağlık lemancığım.nefisler.çayımı da aldım yanına harika oldu..

mai dedi ki...

Ohh miss gibi. Biliyorsun ki benim bu böreklere karşı zaafım var ve tatlılara, aklım çıkıyor görünce hehe. Hakkını verelim de sevgili hamaratice sen bu işi yazıyorsun yaa :) Çay benden börekler senden :) cıks o da olmadı. Ben en iyisi böreğe bakıp bakıp sadece çay içeyim şunu da bil ki sevgili Leman çok günaha giriyorsun :)

Unknown dedi ki...

Ellerine sağlık çok güzeller ayrıca tarif sahibini hatırlamadığından af dilemen çok ama çok hoşuma gitti emeğe saygından dolayı da ayrıca teşekkürler :)

beyaz mendil dedi ki...

Çok nefis görünüyor,ellerine sağlık hayatım.Sevgilerimle

MELTEM dedi ki...

çok güzel görünüyorlar ellerinize sağlık...sevgilerimle.....

birsence dedi ki...

lemancığım pofur pofur nasılda lezzetli duruyor...ellerine sağlık....

akasyakokusu dedi ki...

Canım danışmanım börekler yapmışş..yok bu poğaçamı katkat kadife adı..güzelmiş amaa.
yoğuran,kıvıran pişen ellerine sağlık..ikisini aldım sevgiler..

akasyakokusu dedi ki...

canım benim çok saol ilgine tşk ederim..ben mardin merkezdeyim..olay yeri yol üstüne yakın d.bakır yolunda..ben eşimden öğrendim gece..oda gelmedi hala yoldaydı tel açtı bana..elektriğimiz yoktu neti açıp bakamadımda..alt yazı geçmiş kanallardan..köyün erkeklerinin tamamı korucuymuş..emin olmak için tekrar taramışlar arabalarada kurşun sıkmışlar..düşünsene düğün evine kadar girmişler mutlaka onları tanıyan bilen birileri.parti yada kan davası olsa belkim..git birebir işini hallet değilmi.o insanların ne suçu vardı..Allah c.c. ıslah etsin dur bakalım altından neler çıkacak..

ev sohbeti dedi ki...

Akşamın şu saatinde, tam birazdan yemek yiyecekken bu resme bakmamalıydım. Acayip canım çekti. Netsem acep, yemekten sonra hemen yapsammı? Harika görünüyorlar, ellerine sağlık. Sevgiler...

Ferkay dedi ki...

Canım ziyaretine teşekkür ederim sanırım bu ot sadece ege ye ait bir ot. İnşallah seneye kışa size gönderirim de tatarsınız.
Sevgiler...

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

ellerine sağlık..
nefiss olmuşlar.
sevgiler cnm.

Lezzet Gemisi dedi ki...

mmmmmm... süper süper... ellerine sağlık canım. sevgilerimle....

Unknown dedi ki...

Ellerine sağlık canım...

TAZENANE dedi ki...

Ne kadar güzel görünüyorlar.
Çayımın yanına komple tabağı ver bana sen ancak yeter.
Sevgiler.

NzlGl dedi ki...

Çok güzel görünüyorlar ellerine sağlık sevgili lemanice

keskinli dedi ki...

enfes bir börek kat kat tam kadife yani:)) ellerine saglik canim sevgiler

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Merhabalar, bnede sizin sayfanızı çok beğendim. Gözüm gönlüm açıldı :) Acıktım mı acaba sabah sabah :)
Börek en sevdiğim yemektir bu arada. Ellerinize sağlık. Sevgiler.

Adsız dedi ki...

MERHABA. ZİYARET ETTİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. YORUMUNUZA ÇOK SEVİNDİM.YİNE BEKLERİM. ANNEMİN DE SELAMI VAR. GÖRÜŞMEK ÜZERE...

denizanasi dedi ki...

hmmm.. eline sağlık..