22 Şubat 2009 Pazar

patatesli börek

5 tane yufka haşlanmış patates(ben haşladığım patatesi aynı zaman da soğan ve salçalı kavurdum) biraz peynir nane yufkaların içine sürmek için: 2 yumurta bir bardaktan biraz az süt biraz sıvıyağ tuz yapılışı: 1 tane yufkayı açıp tamamına yumurtalı karışımdan sür harçtan gezdir ve rulo yap,diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayıp tepsiye diz.kalan yumurtalı karışımı ya da sadece yumurta sarısı isteğe göre böreğimizin üstüne sür ve fırına ver.180 derece de pişir üzeri kızarıncaya kadar pişsın.çıtır olması için fırından hemen çıkar yumuşak olmasını istiyorsan üzerine başka bir tepsi kapat.daha sonra mı?afiyetle ye... ben çok severim kendilerini anneciğim bana hep kendi elleriyle açıp yapar bu böreği ama annemi bulamadığım zaman ve çok aklıma düşmüşse bu böreği hazır yufka ile yapıyorum aslında orjinali ellle açılır.ben hamuru elle açıp büyültemiyorum.eh napıym bu da benim beceriksizliğim.yufka açmaktan başka tüm hamur işlerini bilirim ama valla bak:))))))