18 Eylül 2008 Perşembe
paçanga böreği
MALZEMELER:
-2 adet yufka
-16 dilim pastırma
-16 dilim kaşar peyniri(parmak şeklinde dilim)
-1 yumurta beyazı
-kızartmak için sıvı yağ
YAPILIŞI:yufkayı 8 eşit parçaya bölüp( sigara böreği gibi üçgen şeklinde)geniş kısımlara bir dilim kaşar bir dilim pastırma koyup sarılır uçlarına yumurta akı sürülür açılmaması için.diğer yufkada aynı şekilde malzeme kopyulup sarılır ve kızgın yağda kızartılıp sıcak yenir.şöyle ısırdığınız zaman tel tel olması için sıcak yiyiniz.mmmmmmmmm
güveçte pastırmalı kuru fasülye(dumanı üstünde)
MALZEMELER:(herkes kendi ölçüsünü belirleyebilir)
-3 bardak beyaz fasülye(bir gün önce akşamdan suya koyulmuş olmalı)
-8-10 dilim pastırma
-300 gr.kuşbşı
-2 yeşil biber
-2 soğan
-2 domates
-salça,tuz,kırmızı pul biber
YAPILIŞI:tencereye arzu edilen yağdan kullanılmak üzere, (ben tereyağı kullandım)bir miktar yağ alınır.etler bir güzel kavrulur sonra soğan doğranıp eklenir, yeşil biberler halka halka doğranıp eklenir biraz kavrulur salça ve domateslerle birlikte hepsi hafif sotelenir.akşamdan ıslatılan fasülyede eklenir bir güzelde böyle karıştırılır çok az kaynamış su ilavesiyle hafifçe buğulanır.en son işlem olarakta güveç kabına alınır yeterince kaynamış suyuda eklenir tuz biber ve pastırmalarıda ilave edip kapağı kapatılıp biraz ocak üstünde kaynatılıp fırına verilir.arasıra kurumaması için suyu kontrol edilerek pişirilir.AFİYET OLSUN .ben böyle yaptım tamamen kendime aittir efendim.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)