7 Aralık 2015 Pazartesi

patatesli karnıyarık poğaça





  • 1su bardağı maden suyu
  • 1su bardağı ılık süt
  • 1su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 50 gr eritlmis tereyağ
  • 1yemek kasiğı tuz
  • 1yemek kaşığı toz şeker,,
  • 1paket yas maya ve aldğı kadar un

Üzeri icin:
1yumurta sarısı
  • İc harç:
  • Haslanmış ve ezilmis patates,krmzı ve kara biber,bir yemek kasığı sıvı yağ,biraz tuz,(ben biraz da peynir karştrdım)
  • Yapılışı:
  • Hamurun bütün sıvı malzmeleri ılık olarak karıştrılır.
  • Diğer malzmeler eklenir
  • En son un yavas yavas ilave edilip kulak memesi yumusaklğnda kıvam alnca mayalanmaya bırakılir.
  • Mayalanan hamurdan bezeler kopartlıp yuvarlak açılır
  • İki yanına bıcakla çizik atılır
  • Ortasina harç konulup,iki kenar birbirinin icinden gecirilir
  • Üzerine yumurta sarısı sürülür
170 derecede pişirilir

Kahvaltıya misafirim var,bunlar onun için,,,yapanlara afiyet olsun efenim......