7 Nisan 2008 Pazartesi

ayla abla sana bunlar

nedense köyde gezerken aklıma sen geldin özlediğini söylemiştinya birazcık özlemini giderirsin.bu çiçekler de sana......

zigana

daha yeni açmaya başladı çiçekler,yeni ısıtmaya başladı bahar güneşi,ağaçlar hep tomurcukta, rüzgarlar esiyor açmalarına yardımcı olmak için.tüm köylü iş başında toprağa hizmette,toprak anada öyle yapacak çünkü zamanı geldiğinde, verecek bizlere istediğimizi...nisan ayının sonunda -mayısın ilk haftalarında gelin gibi olur köyüm.süslenir püslenir tüm ağaçlar gelinliğini giyer.abartısız böyle olur bende nisan ayının sonunda evlenmiştim hep birlikte yapmıştık bunları...hep aynı tarihte o güzellği mutlaka görmeye giderim bu sefer sizlerlede paylaşacağım.bakalım mevla neyler, neylerse güzel eyler.

güpgüzel ziganam

karlı dağa bakarmısınız bize tepeden bakıyor nasılda mağrur!zigana'dan toroslar'a feryadım yansır dağlara......

zigana'm

bu hafta sonu köyde idim.canlanmaya başladı köy baharla birlikte,soğuktu hava baharda olsa çünkü;hemen yanıbaşımızdaki dağlarda kar vardı.

zigana tarihi ipek yolu

tarihi ipek yolunun bir kolu bu köprünün üzerinden geçiyordu.Bir kısmı hala ayakta olan bu köprüyü belki birdaha fırsatını bulamam diye görüntüledim.deve kervanları çin ipek ticaretini bu yoluda kullanarak gerçekleştirmişler.