25 Eylül 2008 Perşembe

ağaçtan kavonaza

Yine sevgili babacığımın yetiştirdiği meyve ağaçlarından biri...şeftali ağacı.. Sakın geç kalmış bi tarif sanmayın bizim oralarda meyveler geç olur çoğu yerlerde zamanı geçen meyve bizde daha yeni olgunlaşmıştır bu görüntü 1 ay öncesi bile değil resmi çekildiğinde henüz tamamen olgunlaşmamıştı şeftaliler ve ancak 3 gün önce anneciğim bize geldi gelirkende yeni dalından kopardığı bu şeftalileri getirdi bende reçelini yapıp beğeninize sundum. ŞEFTALİ REÇELİ:1 KG ŞEFTALİ 1KG ŞEKERmalzeme listesi çok uzun değilmi? haaa bir tanede limon şeftalileri soyup istedğiniz şekilde dilimleyin ve bir gece önceden bir sıra şeftali bir sıra şeker olarak tencereye koyun.bir gece bekleyince kendi suyu çıkıyor zaten hiç su eklemeden kaynatın kıvam almasına yakın limonunuda sıkıp ateşten alın ılınınca kavanoza koyup üstüne bir bez örtüp biraz güneşte bekletip kapaklayın....BEN BÖYLE YAPTIM.