25 Eylül 2008 Perşembe

ağaçtan kavonaza

Yine sevgili babacığımın yetiştirdiği meyve ağaçlarından biri...şeftali ağacı.. Sakın geç kalmış bi tarif sanmayın bizim oralarda meyveler geç olur çoğu yerlerde zamanı geçen meyve bizde daha yeni olgunlaşmıştır bu görüntü 1 ay öncesi bile değil resmi çekildiğinde henüz tamamen olgunlaşmamıştı şeftaliler ve ancak 3 gün önce anneciğim bize geldi gelirkende yeni dalından kopardığı bu şeftalileri getirdi bende reçelini yapıp beğeninize sundum. ŞEFTALİ REÇELİ:1 KG ŞEFTALİ 1KG ŞEKERmalzeme listesi çok uzun değilmi? haaa bir tanede limon şeftalileri soyup istedğiniz şekilde dilimleyin ve bir gece önceden bir sıra şeftali bir sıra şeker olarak tencereye koyun.bir gece bekleyince kendi suyu çıkıyor zaten hiç su eklemeden kaynatın kıvam almasına yakın limonunuda sıkıp ateşten alın ılınınca kavanoza koyup üstüne bir bez örtüp biraz güneşte bekletip kapaklayın....BEN BÖYLE YAPTIM.

4 yorum:

akasyakokusu dedi ki...

canımmm çokk güzelller...
helede dalında seyretmek kendi elinle koparmakk..
reçel pek tüketilmez bizime evde..ama bütün ağacı yeriz ihihihi..
size afiyet olsun canım..seni kendime danışman ettim yeni görevin hayırlı ola:)))

birdutmasali dedi ki...

babanıza sevgiler...
evet karadaenizde ancak olur şeftaliler.. çokda güzel olur..
hepinize afiyetler olsun...

lemanice dedi ki...

canlarım.teşekkürler.

Adsız dedi ki...

merhaba ben şeftali reçelini yaptım fakat çok koyu oldu çok kaynattım galiba nerdeyse ağda kıvamında oldu nasıl kurtarabilirim . Yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

yüksell