5 Kasım 2009 Perşembe

fındık kaplı top kurabiyeler...ve bencağız:(

selam arkadaşlarım.inşallah hepiniz iyisinizdir,hepinizin işi gücü,sağlığı yerindedir.ara sıra sizleri ziyaret ettim ama ne yorum yazasım nede bişeyler ekliyesim geldi sayfama içimden hiçbirşey gelmediği gibi... olurya bazen herkese,içinden bişey yapmak gelmez,benim ki biraz fazla oldu sankim:)yazmaya karar verdiğindede nereden başlasam dersin:)sonunda şeytanın bacağını kırıp geldim.şimdi kızımı almaya gidiyorum okuldan,dar vakitte yazdım daha sonra dertleşeceğiz sizlerle,teşekkür etmek istediğim arkadaşlarım var.görüşmek üzere sevgiler hepinize...
  • 200gr margarin+50gr.tereyağ
  • 1 çay bardağı fındık ya da ceviz
  • 1 pk.kabartmatozu,1 pk vanilya
  • bir çay bardağı sıvıyağ
  • 4,5 -5 bardak un
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri

üstüne:bir yumurta beyazı,fındık,ceviz yada yeşil fıstık.(kafanıza göre takılın)ben sadece fındık kapladım.

bir tavada iki yemek kaşığı margarin eritilir,fındık ve ceviz kırıkları iki üç dakika kavrulur,5 kaşık un eklenip kavrulur ve kenarda bekletilir.Derin bir kap içerisine oda ısısındaki margarinimizi ve pudra şekerimizi koyup karıştıralım diğer malzemeleri de ilave edip kavrulan unlu karışımımızı soğuduktan sonra bu karışıma ilave edip birlikte yoğuralım.•Hamurumuzu tezgâh üzerine alıp yaklaşık bir 10 dakika kadar daha yoğurduktan sonra ceviz büyüklüğünde hamur parçası alıp elimizle biraz açalım ve hamurun ortasına bir tane bütün fındık koyup hamuru yuvarlayalım.•Bu şekilde tüm hamuru top haline getirdikten sonra bir tabağa yumurta akını ve başka bir tabağa da fındık ve fıstık kırıklarını koyalım.•Top kurabiyelerimizi önce yumurta akına daha sonra fındık veya fıstık kırığına bulayıp fırın tepsisine yerleştirelim.•Fırınımızı önceden 170 C ısıtıp kurabiyelerimizi yaklaşık 15-20 dakika pişirelim.Afiyet olsuunn