13 Haziran 2009 Cumartesi

adını sen koy:)

evvet sevgili canlar.bu tatlının adını selanik tatlısı diye almıştım kardeşim de görüp ama yanlış bilgi vermeyi istemediğimden,gerçekten selanik tatlısı mı diye merak edip bir araştırayım didim internetten.abbooovvv bi bahtım selanik tatlısı adı altında ne gadder tatlı varsa heç biri bu tariften degül.eykide dimemişim bu selanik datlusu deyyen:))gelgelelim benim sahte selaniğe:

2 yemek kaşığı hindistan cevizi 2 yumurta 1 çay bardağı sıvı yağ 1 su bardağı mısır unu 1 paket kabartma tozu 1 çay bardağı şeker 1 bardak un yada aldığı kadar.. tamam malzeme bu gadder ha bide şerbet için 3 su bardağı su 2 su bardağı şeker(her zaman ki gibi 3 e 3 değil yani.hamura başlamadan önce şerbeti pişirip indirmeye yakın bir iki damla limon sıkalım ve iyice soğutalım.

yap: şeker ve yumurtayı iyice karıştırıp diğer malzemeleri sırasıyla ekle ve şekil verip üzeri kızarana kadar pişir.fırından çıkardığın tatlıları beş dakika bekletip soğuk şerbetle buluşturalım onları şööööle bi ohhh desinler, tatlı şerbete şerbet te datlusuna gavuşsun.oy oy çok acıklı bir aşk hikayesiydi degülmü sevgili dostlar. bu sinir bozucu günlerimde:((can sıkıcı yani:((kendimi mi güldürmek istedim,sizi mi bilmeyyom. bu tatlının tarifini duyduğum zaman ben ce hiç güzel değildir dedim mısır unu yüzünden böle düşündüm.amma velakin önce kardeşim de yedim,sonra kendim denedim sevdim valla.size de tavsiye ederim çok pratik .oy oy gideyyom ben.kalın sağlıcakla. bu arada oğluşumun karnesi son günlerde bizi mutlu eden en güzel şey oldu.byy.