25 Mayıs 2008 Pazar

kakaolu pasta

PANDİSPANYA: 3 yumurta 3kahve fincanı toz şeker 3kahve fincnı un 1 çorba kaşığı kakao 1 çay fincanı süt 1pkt kabartma tozu KREMA: 4 su bardağı süt 12 çorba kaşığı toz şeker 3 çorba kaşığı un 3 çorba kaşığı kakao 1 su bardağı iç finduk tarım çay bardağı hindstan cevzi yarım limon kabuğu rendesi yarım paket margarin YAP: toz şeker ve yumurtalarıboza kıvamına gelinceye dek çırp -içine unu,kakaoyu,kabartma tozunu,1 çay finc sütü döküp iyice karıştıralım ve bu karışımı yağlanmış kalıba dökelim 170 derecede pişirelim -kek soğurken kremayı hazırlıyalım:malzemelerin hepsini soğuk olarak karıştırıp kısık ateşte devamlı karıştırarak muhallebi kıvamı alana dek pişirelim -kekimizi ikiye böldükten sonra arada bir kaymak tutmaması için karıştırdığımız kremayı biraz soğuduktan sonra, sütle ıslattığımız kekimizin arasına yarısını doldurup fınduklarında yarısını serpip diğer parçayı kapatalım -kekin üstünüde yanlarınıda kalan kremayla kaplıyalım -üstünü fındıklarla ve hindistan ceviziyle süsleyip buz dolabında beklettikten sonra servis yapalım. hımmmmmmmmmm.afiyet olsun.