18 Eylül 2008 Perşembe
güveçte pastırmalı kuru fasülye(dumanı üstünde)
MALZEMELER:(herkes kendi ölçüsünü belirleyebilir)
-3 bardak beyaz fasülye(bir gün önce akşamdan suya koyulmuş olmalı)
-8-10 dilim pastırma
-300 gr.kuşbşı
-2 yeşil biber
-2 soğan
-2 domates
-salça,tuz,kırmızı pul biber
YAPILIŞI:tencereye arzu edilen yağdan kullanılmak üzere, (ben tereyağı kullandım)bir miktar yağ alınır.etler bir güzel kavrulur sonra soğan doğranıp eklenir, yeşil biberler halka halka doğranıp eklenir biraz kavrulur salça ve domateslerle birlikte hepsi hafif sotelenir.akşamdan ıslatılan fasülyede eklenir bir güzelde böyle karıştırılır çok az kaynamış su ilavesiyle hafifçe buğulanır.en son işlem olarakta güveç kabına alınır yeterince kaynamış suyuda eklenir tuz biber ve pastırmalarıda ilave edip kapağı kapatılıp biraz ocak üstünde kaynatılıp fırına verilir.arasıra kurumaması için suyu kontrol edilerek pişirilir.AFİYET OLSUN .ben böyle yaptım tamamen kendime aittir efendim.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
Merhaba Lemanice fasulyenin kokusu Trabzon'dan taaa Mardin'e geldi.
Ne koku ama cezbetti adeta.
yalnız fasulyemi gördüğüm bütün lezzetler..
Biraz sabırlı ol emi.İki günde bir ekle mesela tarifini o kadar leziz mamalar arada kaybolmasın..çünkü kim gelirse gelsin genelde ilk yazıya yazıp çıkarlar canım..
yani herkes takip edemez emi.
en iyisi ellerine sağlık diyeyim şu yorum penceresinin altında kağıt kebabı ye beni deyip duruyor güvece zaten gıpta ettim.ellerine sağlık sevgiler ..
Yorum Gönder