17 Nisan 2009 Cuma
bizde adı bu:ekşili.))))
efenim hamsilerimizi bir güzel ayıklıyalım yani kilçuklarini ayıralım daha sonra gıcır gıcır yıkayalım süzgeçe süzülmeleri için bırakalım.(ben daha önceden ayıklayıp dondurucuya koymuştum,hazır yemek oluyor)tepsimize 3 tane soğan doğrayalım(piyazlık)yarım çay bardağı sıvı yağla tepside kavuralım salçasını ilave edip en dibine tek sıra patates dizelim,biraz tuz serpelim sonra hamsilerimizi sıra sıra dizelim birazcık daha tuz ve kırmızı biber daha sonra en üstünü domates,ince doğranmış sivri biber,maydonoz ve limon dilimleriyle süsleyip önce ateşe koyup yarım su bardağı suyla kaynadıktan sonra üzeride kızarıp pişsin diye fırına verelim.sonra da afiyetle yiyelim.ben böyle yaptımmmmm.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
6 yorum:
hamsi deyince biz de akan sular durur.Karadenizli değiliz ama hamsinin hastasıyız.Ellerine sağlık
Afiyet olsun:):)
Ellerine sağlık enfes görünüyor:)
canım nefiss bişey buu..
bizde sebzeli fırın hamsi deriz..
eline sağlık ohhhh yiyesim geldi.
babam içinde yazdıklarına tşkler ederim canım..
ahh bende ana-baba delisiyim ama gelgörki hiç belli edemem.şımaramam doyasıya sarılıp öpüp naz yapamam..yüreğimin içindedir sevgi..onun ilerlemiş derece pro...tı var..iki ameliyat oldu 1 yıldır hergün bi ilaç kullanıyor..dru şimdilik en son tahlilini normal demiş.sanırım ilerlemeyi geciktiriyor..oturamıyor dolaşıyor sızlanıyor devamlı..Allah c.c. babacığımada tüm hastaların yaşayanların şifasını versin..amin..
öptüm kocaman..
Yöremin usta eli, hamaraticesi. Şimdi yenmez mi bu hatta yenmeyip yanında yatılmaz mı. Ne diyeyim daha güzel insan... Lezzet zaten sarmış dört bir yanını :)
:)))))
Yorum Gönder