25 Mayıs 2008 Pazar
kakaolu pasta
PANDİSPANYA:
3 yumurta
3kahve fincanı toz şeker
3kahve fincnı un
1 çorba kaşığı kakao
1 çay fincanı süt
1pkt kabartma tozu
KREMA:
4 su bardağı süt
12 çorba kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı iç finduk
tarım çay bardağı hindstan cevzi
yarım limon kabuğu rendesi
yarım paket margarin
YAP:
toz şeker ve yumurtalarıboza kıvamına gelinceye dek çırp
-içine unu,kakaoyu,kabartma tozunu,1 çay finc sütü döküp iyice karıştıralım ve bu karışımı yağlanmış kalıba dökelim 170 derecede pişirelim
-kek soğurken kremayı hazırlıyalım:malzemelerin hepsini soğuk olarak karıştırıp kısık ateşte devamlı karıştırarak muhallebi kıvamı alana dek pişirelim
-kekimizi ikiye böldükten sonra arada bir kaymak tutmaması için karıştırdığımız kremayı biraz soğuduktan sonra, sütle ıslattığımız kekimizin arasına yarısını doldurup fınduklarında yarısını serpip diğer parçayı kapatalım
-kekin üstünüde yanlarınıda kalan kremayla kaplıyalım
-üstünü fındıklarla ve hindistan ceviziyle süsleyip buz dolabında beklettikten sonra servis yapalım.
hımmmmmmmmmm.afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
Harika olmus, ellerinize saglik. Sevgiler.
lemancığım memnun oldum.pastan harika.elleine sağlık.
sevgiler..
Yorum Gönder