3 Temmuz 2008 Perşembe
kandil simidi
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
yarım paket eritilmiş margarin
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 adet yumurtanın sarısı
1,5 tatlı kaşığı mahlep,bir paket kabartma tozu
tuz,aldığı kadar un
sütü sıvıyağı ve eritilmiş margarini,kabartma tozu,mahlepi,tuz şekeri bir kapta iyice karıştırıp,bu karışımın aldığı kadar unu kulak memesi kıvamına gelinceye kadar azar azar ekleyerek yoğurun elde ettiğiniz hamuru 15 dakika dinlendirip ceviz büyüklüğnde parçalar koparıp elinizle çubuk şekli verin ve iki ucunu birleştirip simit haline getirin.önce çırpılmış yumurta beyazına sonrada susama her yerini bulayın. önceden ısıtılmış 180 derecede 20 dakika pişirin.afiyetler olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder